Regimul climatic in zona comunei Amzacea este de tip continental – marin si se datoreaza circulatiei vestice a aerului peste care se suprapune influenta Marii Negre.

Regimul climatic se caracterizeaza prin veri calduroase, unori toride si secetoase precum şi ierni putin friguroase, marcate adeseori de viscole puternice in arealul continental.

Influenta Marii Negre asupra regimului termic se manifesta in sezonul cald al anului prin scaderea usoara a mediei termice lunare iar in anotimpul rece prin actiunea ei moderatoare, care determina temperaturi mai putin coborate.

Geografie:

Relieful este specific Podisului Cobadin- Negru Voda, cu un aspect usor ondulat, strabatut de vai cu denivelari mici si pante line. Aspectul dominant este acela de campie inalta.
    Solurile prezinta un grad de fertilitate ridicat, fiind pretabil tuturor categoriilor de culturi.
    Clima este temperat continentala, cu variatii mari de temperatura in cursul anului si volum redus de precipitatii.Verile sunt calduroase si cu vanturi uscate, toamnele sunt mai lungi si mai calduroase decat in restul tarii, iar iernile mai putin geroase, dar cu schimbari bruste de temperatura.
    Panza freatica apare la adancimi mari, de pana la 30 m iarreteaua hidrografica este saraca.
    Vegetatia, specifica zonei de stepa, este inlocuita in cea mai mare parte de culturile agricole: cereale, plante tehnice, leguminoase.